Yusairah Sofiyyah

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, January 23

Buat sendiri di rumah



Nak dapat lamb chop halal kat sini macam susah je, hari tu berpusing-pusing cari kedai..tapi end up nya, dalam restoran tu mesti ada nampak botol arak..so cancel

Nak hilangkan rasa teringin tu, maka memberanikan diri buat sendiri kat rumah..the simplest one..hehe



errr, tak tau nak panggil apa..lamb chop ke, lamb grill ke..


Paling senang nak buat..

Beli yang dah siap perap kat carrefour, balik terus bakar dalam oven.

Side dishes lagi senang, rebus kentang, tomato ceri, salad...

Cuma coleslaw tu je ambil masa skit nak buat sendiri..kubis merah + kubih putih biasa tu + krismis + limau nipis + garam sikit je + coleslaw dressing..siap 

Before ni aku pernah buat kentang putar dan kuah black paper, kuah tabur atas lamb ni bila dah siap..tapi rasa dia macam kureng menjadi..so, sedang-sedang mencari resepi baru..sementara tu, makan je la lamb kosong gitu..haha..tapi tu pon dah sedap dah..

Yang ni pinggan aku, mr.bie punye lamb lagik besar dan lagik besar amount side dishes dia, sebab tau orang laki makan banyak kan..hehe

Ok..berhasrat esok cuti nak buat lagi..lamb dia lembut je, i like much much..





P/S: sejak bila la boleh terminat kambing ni..

1 comment:

ally said...

Dedek oi..jgn mkn dgg kmbg byk2 ok. Sesekali ok la.....jg kesihatan dalaman syg oi...hahha..btw, pisau ko gn utk mkn tu mmg pisau dapur ek..haha..