Yusairah Sofiyyah

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, April 30

hampir 4 bulan..


Setelah hampir empat bulan berlalu baru nak buat entry khas untuk abah sy..Abdul Rahman Bin Ahmad..Love u abah..=)

Kali ni sambutan Maal Hijrah lebih bermakna kerana abah tersenarai sebagai salah seorang penerima anugerah peringkat negeri johor ni.

Sanggup sy drive kereta tgh2 malam dengan abg ngah dan along demi nak memberi support kat abah.


Sedikit info:*kene rewind ingatan balik nie*..

Sambutan Maal Hijrah 1432 H / 2010 M peringkat negeri Johor diadakan di Dewan Besar Pusat Islam Iskandar Johor dekat Kompleks Islam.

Majlis ni dirasmikan oleh Y.A.B Dato’ Haji Abdul Ghani Bin Othman, Menteri Besar Negeri Johor dan juga dihadiri Dato’ Noh Gadot.

Tema atau slogan Maal Hijrah ke 1432H / 2010 M ialah "Satu Malaysia Satu Ummah".


Kredit pd abg ngah sebab bjaya snap gambar2 abah masa menerima hadiah *walaupun tak jelas..hehe*..sy org perempuan, tak manis la nak berdiri depan org2 ramai..


Diberi taklimat dulu sebelum naik..


Walaupun tak jelas..tp nak upload gak..hehe


Abah setelah selesai menerima hadiah2 dari Menteri Besar Negeri Johor


Para penerima anugerah bergambar kenangan..


Mak dgn along sementara tunggu abah dan abg ngah ambil kereta..pose dulu..cheesee…=)


Kami 3 beradik je yg sempat balik..abg uda, kak teh dan kak cik koje..huhu


Oh abah…I’m so proud of being ur daughter..abah sy ni bukan melayu tulen, cina mualaf..anak tak ikut sangat muka beliau..jawa lebih..ahakss..mana dtg jawa ni, mak sy bugis..hehe

Bila tengok along ngn abg ngah, terus teringat kat project master..waaaa…bila nak ikut jejak langkah mereka dgn menggengam segulung ijazah sarjana *org prefer panggil MASTER*..

Jeles2..mike berdua ni dah ada..sy bila lg????..

InsyaAllah..dedek, kamu kene berusaha dengan bersungguh lg..habiskn study cepat2 then keje..pastu bole balas jasa mak ngn abah pula..=)

Sesungguhnya Ya Allah..sy sangat bersyukur dilahirkan dalam keluarga sy..mereka sentiasa berada disamping sy tak kira ketika susah atau senang..love them so much..


p/s: don’t wori abah..td org bwk kereta mengikut speed yg dibenarkan..110km/j sahaje..kalo lebih pun sikit2 je, tak caye tanye ira..berkali diingatkan..jgn bwk kereta laju2..dua saman sebelum ni abah gak yg bayar..hehehe..


Friday, April 29

pembetulan!!!


ahakss...ni la hasil setelah tunggu my sv selama dua hari...

potong atas..potong bawah..

tak puas hati dgn ayat sendiri, potong lg..

hasilnya..pening kepala teman nak baca..

tulisan dr la katakan..*nama pun dr*

takpe2..asal siap, potong la apa2 pun dr..sy sanggup..=)

leganyeeeee dah submit...

lepas ni bole fokus utk full paper pula ye..


p/s: dari 52 journals..tinggal berapa lagi ye nak bace..ahaks..

Wednesday, April 27

aktiviti setelah seharian memerah otak


lega sikit lepas dah siap settle kan abstract utk paper IMAT 2011..

walaupun abstract je, tp cuak gak nak siap kan..dr.salmiah seorang yg teliti..nama pangkal pun dah ada prof madya dan dr..bukan senang nak dapatkan hokey..dia sendiri kata memerlukan banyak pengorbanan..

err..sanggup ke aku berkorban macam beliau..=)

otak bila dah petang memang agak tak jalan sikit..lagi banyak search benda lain dari kerja sendiri..pagi2 je fresh dan bersemangat lebih..hehe..

masa kemas nak balik dalam pukul 5, ingatkan nak balik terus, tapi tiba2 bole terfikir idea nak mencari tempat utk meregangkan urat2 otak..erti kata lain..tempat dating yg sesuai la dengan mr.bie..

terus la tuju Plaza Masalam kat seksyen 7, mula2 pergi sini sebab ada starbuck..tapi bila dah sampai terus melencong ke tempat lain..B'yyu patisserie..



tempat ni nice..suasana agak romantik walaupun terletak ditengah2 mall..sesuai la bg golongan sang pencinta2..hehe


nice kan..sy memang suke english style..berimpian dapat menghias rumah style2 camni gak..hehe..macam rumah my sv gak *dr.salmiah lg..hehe*


oh dedek..why so serious..baca menu je kot..hehe..



p/s: takleh pergi selalu..rege kat tempat ni agak 'up'..hehe..tp berbaloi sebab bukan senang dapat cari tempat romantik camni..

siapa punya idea la nie...


siapa punya idea la design butang lif camni..tak mesra pengguna langsung..

kalau budak2 yg tak reti nak mengira lg naik, confirm sesat pergi tingkat entah mane2 je..


ini pun sama..nombor berterabur tak ikut urutan

butang yg sama simbol..kalau tiba2 jumpa lif camni, confirm kena try and error..kalau dua2 sama function??..

hah..jawab je la sendiri..hehe


selama naik lif, tak pernah teliti pon butang2 panel lif..harini baru la perasan simbol biji2 yg timbul kat butang panel, rupenye tulisan brail..

tulisan brail ni dibuat bagi membantu orang kurang upaya *orang buta*..

pasni kene lebih peka lg dengan keadaan sekeliling..sebelum nie naik lif tengok ragam org2 je..hehe..

p/s: menghargai dan bersyukur dikurniakan sifat yg sempurna..dapat bayangkan betapa susahnya org buta or org kurang upaya nak naik lif..teraba2 dalam gelap dan kesusahan utk menekan..



PERKELAHAN DI HUJUNG MINGGU..part I

Entry ni dah lambat 4 hari sebenarnye..niat hati memang nak update awal tp masa tak mengizinkan *sbb kene edit gambar yg berlambak2*, kalau tulis saje bole lg..hehe..

Pagi ahad dimulakan pukul 6.15pg *lambat sikit dari ira..hehe*, prepare la apa2 yg patut..plannye pulul 7.30pg nak bertolak, tp sebab ade masalah teknikal sikit, dlm 7.45pg baru siap semua..sebelum tu, singgah petronas dulu topup touch n go then shell utk isi minyak dan pam tayar..sempat lg snap gambar mr.bie posing sementara jd mem dalam kereta..

Tengah2 menunggu cik ira dan put isi minyak *kami advanced skit*, dapat panggilan telefon dari abg ngah..zikri nak ikut..wahhh..blur sat, tp naseb cepat sedar diri terus ckp..”bole2, org tak kisah”..eceh dedek, semua bole ko nie..ish2..tak pernah kata tak..hehe

Long journey before nak sampai sg.congkak..singgah amik cik dye, anak2 buah dan pian member ira..dalam pukul 10 gak la kami sampai..tu pon dah abis racing masing2 bwk kete..ish2..

alhamdulillah, cuaca sangat la elok pagi tue..sampai2 je terus cari tempat strategik dulu..naseb tak ramai org sangat time2 nie..

Kami2 kaum perempuan btugas menyetting tempat makan dan beristirehat sambil makan2..hehe..



Muka zikri yg tak sabar2 nak turun mandi..tpaksa la layan bdk2 dlu, kasi diorg mandi, rasa air dlu sementara tunggu makcik2 dan pakcik2 kat atas buat keje dulu *kasi ayam bakar dgn jayanya*..


gigih sungguh makcik2 dan pakcik2 bakar ayam..sepit ayam tu terbeli pendek..hamik ko, panas giler time nak balik kn ayam..sampai merah2 tangan den sebelum dye amik alih pulak..ish2..

salute la kat ira dan pian, diorng la paling gigih bakar ayam..sampai abis tu..syabas2..


memandangkan ira dan pian menyambung bakar ayam, aku *curi tulang* turun tengok budak2 mandi *err..ngn bapak budak skali*..hehe..


nasib la ade pakcik mat, bole teman dina dan zikri mandi.muksu dia memang tak gamak nak mandi..malas nak tukar baju..tp last kene tukar baju gak..sbb jatuh dlm air..hehe

tugas aku hanya snap gambar..sambil celup kaki dalam air je..

hah..dh sejuk ye zikri..kaki tangan dh gigil2, kembang..ish2..


oh..syukur la ade org yg bole diharapkan..muksu dia bila mr.bie ada terus malas dh nak handle anak buah..tengok dari jauh je time mr.bie bawak zikri naik sebelum budak kecik ni jadi lg keras..hehe

puteri *dye kata..puteri limau purut atas batu..hehe* tengah berangan atas batu..sampai org tegur bkali2 baru prasan..


p/s: next entry akan bersambung..ali dah panggil suruh pergi lab..waaa..kene betulkan abstract..rase nk makan org..










Tuesday, April 26

kenangan di musim final exam..

sy adalah penghuni blok di sekyen 7. so, kalo dah namanya blok, mesti tbayang jarak antara blok bole dikatakan rapat. lately ni, jiran sebelah blok *umah bujang* sy mcm ade something wrong. rasa2nye mike2 ni baru je bpindah sbb sebelum ni takde pulak bunyi2 yg kurang menyenangkan mcm nie..

bole dikatakan setiap hari mcm nie..kalo awal2 dulu, waktu malam je bunyinye timbul, tp lately ni waktu petang je dh start tjerit2, tpekik tlolong, gelak sakan..ish2

kalo aku sebelah umah diorg ni, dh lame pegi ngadu kat jabatan suke mengganggu ketenteraman org *wujud ker..hehe*..nak kata ade bola, tak jugak..sbb diorg je yg tjerit2..slalunye, kalo bola gol, bunyi org lain jerit sekali dan dtg dari semua blok..ni diorng je syok sendiri..emmm..sabo je la kn..

teringat waktu study time degree kat penang dulu..

waktu tu study week, duduk apartment idaman, up sikit la dari umah sewa sekarang..org ddh la tengah study hard, otak tengah focus..tup2 budak umah atas bising giler..*umah bujang gak..ish2*..bila tahap kesabaran dah hilang..kami pon berpakat nak buat something..

plan baekk punya..

tugas sal tulis note, tugas dedek hantar note, tugas mumy cover line kat tangga time dedek hantar note..hehe..

pergghh..time nak hantar tu cuak giler, kot2 la kantoi, tak ke bperang besar dengan budak2 bujang kat atas *budak meki gak*, tak ke haru..tp demi suasana yg aman, kami pon tekad..

sal kat pintu, mumy kat separuh tangga, aku lak naik atas terus..fuhh, tak cukup kaki nak lari bila dh selit note bawah pintu

kitorg dok pasang telinga kat tingkap, mule2 dengar mcm diorg bising psl note nie, kire mcm memberontak gak la..tp lama2 senyap..

bagus2..paham bahasa gak korang ni..i like lol..=)

memang la cara salah, tp ada ke budak perempuan berani nak gi ketuk pintu umah budak bujang, pastu tegur..”maaf ye, bole korang 1 umah senyap sikit, kami kat bawah nak study”

muahaha..aku sendiri tak leh bayangkan apa reaksi diorang pastu..tp mesti something yg lebih agresif..hehe

antara kenangan masa study kat UiTM penang dulu..oh sal, mumy..rindu kamu..alhamdulillah, dua2 dah bgelar ibu..dua2 dapat baby girl ..congrates dear..=)


p/s: moga terus mempunyai kesabaran yg tinggi..tak larat teman nk lari dari blok ke blok..hehe

Monday, April 25

petang yg syahdu..


waaaa..cuaca kt shah alam ni sgt la menggetarkn jiwa utk tido..sgt la redup wlaupon tak ujan..so, tgn ni pon gatai la klik2 cr 'something'..

tetibe jmpe 'something' yg agak 'menyentuh' prasaan nie..benda ni dh lama tp baru je jumpe kat sini..

takleh blah mamat nie, tau la manohara ni cantik, kalo tak, takde la putera raja klantan terpikat..hehe..

dh alang2 'jumpe' manohara nie, search je la terus..hehe..seriyes, dia ni mmg cantik, tgk la gambar dia masa zaman muda mudi dulu..kurus, solid molid lg..*xtau la kalo gmbar ni edit ke*


fuhh..berbeza sungguh dgn gambar dia lepas kawen..agak chubby tp still cute, comei..


gambar ni la tak gemor..ade ke pegang anjing, bukan ke kamu tu org islam..ish2..rase2nye, gambar ni lepas dia lari balik indon..haipp..dh jauh dari suami suke2 je buat perangai, inilah kbebasan yg dcari2 selama ni kot..ish2


mari2 kita sambung bce journal semula..chayok dedek..52 journals to review je, takde la byk sgt pon *dlm hati..waaaa….tensionnnnn*..hehe



Saturday, April 23

sAturday aGain..

hohoho..pg ni rajin pulak nk masuk cmpus..plan dgn cik dye smlm nk stay cmpus buat keje..buat keje ker??..hehe..punye la semangat, subuh pas solat trus bgn sidai baju, kemas bilik, iron baju, mandi thennnn...bfast ngn mr.bie..=)..dh brape hari tak bfast sama..bz sesangat..muahaha..

pas bfast masuk cmpus sat bce buku science *bru la sedar diri nk bace* utk tuition kul 11..sy mmg hustler..tak smpai setengah jam dh leh abis 1 chapter..muahaha..bole la tunjuk muka confident masa ngajar nanti..hehe..

balik tuition, masuk cmpus terus..rajin..rajin..kene rajin..

dh lama rasenye x gosip2 dlm bilik siswazah..sekarang weekdays duk kat lab je..chayok dedek, abiskn testing sume k..leh cpt grade..=)

cik dye yg suke ajak gosip yg tgh control dsebalik paper with ira yg sedang menayang nset baru dia..

tibe2 muncul seseorang disebalik line kami..tadaaaa..dh macam ahli mesyuarat tingkap je si adli ni..skodeng org tgh borak pe..hehe..upenye dia mntak air..

ok ra..pasni dh bole jual 'sebotol sehinggit'..hehe..

gambar sy yg semakin gumukss..haha..dh bape lame tak exercise..main badminton ujung mnggu pon dh malas..mr.bie je yg rajin turun main..sy duk umah mkn, tdo..hehe..sori dear, tunggu mood bsenam dtg semula ye..

tgh borak2 tibe anak sedara tegur kt fb.."muksu, kata nk pegi bbq kat sg.congkak pas exam..ktorg dh abis exam ni..sok ek pegi"..

errr..alamak, camne la bole lupe janji ngn anak2 sedara ku ini..malas nk g sebenarnye sbb plan last2 minute..siap ckp nk bwk kawan lg 2 org tu..btuah punye budak, tak tanye dulu dh ajak member..ish2..nk kene gigit ni esok..mentang2 la muksu dia jenis ikut je..haipp..

tp dsebabkn kecekalan dlm hati, trus ajak cik ira n cik dye utk merealisasikan impian mereka..naseb la mike2 ni setuju..thanks ye honey2..terus tukar topik..diskas tuk plan esok..

tgh2 shopping kat tesco..tetibe tnampak 'sesuatu' kat bahagian sauces..waaaaa..nando's sauces..tp syg, garlic dh abis..nampak sgt sedap kn, yg lain byk je lg..=(..arggghh...kempunan lg..

mr.bie, jom cari lg lain kali..*tetibe ngengade*..


tadaaa..brg2 utk picnic esok..naseb ira bwk beg nescafe dia..jimat 20sen..hehe..takleh komplen k pasni sbb baru tau td, AN ira ckp kat penang lg la, hari2 kene bwk beg sendiri..waa..tetibe rase syg shah alam..hehe

tak tau nape amik gambar nie..maybe sebab escalator dia gerak lambat sgt kot..tu yg gatai tgn..tata tesco, tempat wajib kami pegi utk beli brg..=)

malam yg bz..menyediakn persiapan utk esok..tq cik puteri utk rendang ayam yg sedap n kesanggupan utk basuh ayam..sy mmg tak seriau nk buat kalo tak betul2 tpaksa..tugas sy hanya menyediakan bahan utk perap ayam shj..

sedap ke tak sedap, esok jgn komplen hokey guys...=)

moh le tido..esok akan ada hari yg pjg utk ditempuh..zzzzzzzzz


p/s: ngatuk sesangat..tp sempat lg hapdet blog..ish2..syukur atas kurniaan-Nya pd hari ini..terima kasih Ya allah..Kau memudahkan segala perjalanan hidupku pd hari ini..menyelesaikan segala masalah yg lama terbuku dihati..alhamdulillah..=)


Friday, April 22

mArilah bEringAt2..

Balik meeting je mesti sakit kepala..balik je pening2 lalat, bdenyut kepala..pe lg, balik je umah, terus lepak tgk cartoon kt tv9 smbil mnum2 air teh yg dbuat puteri *put mmg suke lyn sy..hehe*..sampai tlelap2 la..punye la stress bile keje makin btambah.. takut2.. paper.. journal.. experiment.. writing.. waaaaaa..

It’s ok dedek..u can do it..=)

Masuk bilik tetibe ternampak majalah solusi atas meja..bila belek2, tberkenan satu artikel nie..*kajian sy sendiri mengatakan..menaip sesuatu yg takde kene mengena ngn keje2 master bole mnghilangkn stress*..=)


Umpama Memamah Daging Saudara Sendiri


Firman Allah s.w.t dalam surah al-Hujurat ayat 12 yg bermaksud:

“Wahai orang-orang yang beriman! Jauhilah kebanyakan dari sangkaan (supaya kamu tidak menyangka sangkaan yang dilarang) kerana sesungguhnya sebahagian dari sangkaan itu adalah dosa; dan janganlah kamu mengintip atau mencari-cari kesalahan dan keaiban orang; dan janganlah setengah kamu mengumpat setengahnya yang lain. Adakah seseorang dari kamu suka memakan daging saudaranya yang telah mati? (Jika demikian keadaan mengumpat) maka sudah tentu kamu jijik kepadanya. (Oleh itu, patuhilah larangan-larangan yang tersebut) dan bertaqwalah kamu kepada Allah; sesungguhnya Allah Penerima taubat, lagi Maha mengasihani.” Al-Hujuraat ayat 12

Ayat al-Quran ini mengandungi tiga wasiat penting kpd org yg beriman iaitu larangan bersangka buruk sesama manusia, larangan mengintip dan mencari keaiban org serta larangan mengumpat.

Ayat ini membicarakan asas dan kaedah pendidikan dan hubungan dlm masyarakat demi mewujudkan masyarakat yg aman dan harmoni. Oleh sebab itu, anggota masyarakat perlu menghormati serta memelihara kemuliaan anggota masyarakat yg lain.

Larangan2 yg telah dikemukakan dlm ayat di atas bertujuan membina kehidupan masyarakat atas dasar hormat-menghormati antara satu sama lain.

Penggunaan kiasan dlm ayat di atas merujuk kpd perbuatan mengumpat yg diharamkan. Perbuatan mengumpat diumpamakan seperti memakan daging saudara yg telah mati. Menurut Imam al-Ghazali dlm kitab Ihya’ Ulum al-Din, mengumpat ialah perbuatan menyebut kekurangan atau keaiban org lain yg tidak disukainya sama ada kekurangan itu ada pd tubuh badan seseorang, keturunan, tingkah laku, perbuatan, perkataan, agama, dunia, baju, rumah, kenderaan dll.

Dalam erti kata lain, mengumpat ialah perbuatan menceritakan suatu keaiban org lain walaupun apa yg diceritakan itu sesuatu yg benar, ia tetap termasuk dlm kategori mengumpat kerana mendedahkan keaiban org. Manakala menyatakan sesuatu yg tidak benar ialah fitnah.

p/s: peringatan utk diri sendiri dan kwn2..marilah kita sesama kita berubah kearah yg lebih baik..amin.

Tuesday, April 19

bersiaran langsung dari library UiTM


1st skali nk wish gud luck tuk adik2 student undergrads yg akan menduduki exam *next week kot*
tetibe terimbas kembali kenangan study kat lib mase degree dlu
stay kat lib dr pagi sampai la ptg
kalo terlebih rajin sambung smpai mlm
selalunye aku stay kat meja yg same..*ujung skali mengadap dinding *
mcm2 ragam aku tgk dlm lib ni..
couple2...
sendiri2..
but most of them study in grouping especially boys
kalo laki campur pompuan..
1st thinking aku..
laki msti dh nk exam cr pompuan suh ajar..ish2
selalunye mmg camtu..
tgk je la bdk laki ngn pompuan yg share meja skali ngn aku nie
borak lebih dr study..ish2
dik..cmne nk pndai kalo potpet..potpet je..
fokus2..
yg lelaki dok menyalin nota pompuan
pastu yg pompuan explain la pe dlm nota tu..
kalah lect dia terangkan..hehe
nmpak sgt la ponteng kelas or mls nk buat nota sndri
masuk otak ke kalo bcakap lebih dr mmbaca..ish2
kalo aku sndri prefer study sndri..
taknak nyusahkan org last2 min nie..
kalo betul2 tak fhm slalunye trus cr lect
teringat ong keke puji dlu
'kamu ni rajin..teruskn'
ala2 gitu la ayat dia..zaman2 diploma dlu..
oh, ong keke..dimane kamu skrang nie..


teringin nk study kt lib cmnie...bestnye...
bile la dpt ekkk...=)

p/s: oh..nmpak gaya tak gi lib lg la smpai student abis exam..pening bising..nk sepak laki depan ni pon ade gak..hehe

Monday, April 18

saturday..sunday..

what a buzy wiken...

saturday is my special dating day..

sunday is a day to earning extra income..


wiken yg buzy bmula sabtu tengahari*nmpak sgt bangun lmbt*..ingatkn nak lunch kat kedai2 biasa je, tp mr.bie mau makan di nando's..erkk..mula2 terkedu jugak..tak ke mahal makan kat situ..yelah, student yg takde income yg stabil mcm sy ni memang akan fikir mahal..layan kfc ke mcD ke bole lg..tp bila mr.bie kata nk belanja..suke..suke..

khusyuk mkn..sedap..licin..hehe..


bila ingat balik, ni kali kedua makan kat nando's with the same person..emm..kesimpulannya, memang feveret dia..

kadang2 layan ok gak..nando's garlic sauce dia memang awesome..sampai ke malam pon still terasa2 lg kat tekak..mr.bie kate bole beli sauce je..emm,nanti ade mase nk g cari la..tak dapat ayam selalu,dapat sauce dia pon jadi la..thanks dear for the treats!..

lepas makan g tesco cr kipas mr.bie..tp takde jmpe yg sesuai..naseb jmpe kt mydin..pensonic, same mcm kipas kami2 kt umah nie..=)

pastu round2 cari sandal..tumit kaki sy dh sakit tiap kali jalan..maklum la sbelum ni pakai selipar je..bile fikir balik, baru sedar, kebanyakkan kasut yang ada sume bertumit..takkan nak pakai buat jalan hari2 biasa..ish, dedek2..beli je tau, pakainye idok gak..

cth kasut aku pakai skali je..*ank sedare kate kasut spice girl*..

takkan la kasut gini nk pakai tuk hari2 bese..ish..tak sesuai..

beli kasut2 tue sume masa tengah gile kn wedges..maklum la, tahun lepas, scholar dpt lg & ramai pulak member2 kawen..sekarang bila tumit dah tak larat nak menampung, baru nak cari sandal biasa2 yg baru..

tetibe teringat kasut yg sy pakai kt kenduri kak.ija..mne ek kasut nie g..emm..

tp problemnye nak cari sandal yg comfort..sbelum2 ni beli kat bata je..tp lately ni, takde yg menarik perhatian langsung..survey kat ole2 sek18, jumpa gak yg berkenan..tp mr.bie kate macam tak tahan..mmandangkan dia ade main badminton pukul 5, pencarian bersambung pd mlmnye..

wahh..kat jusco bkt raja memang ade byk choices..crocodile, larrie, polo..lawa2..murah2..tp malangnye, time berkenan mesti takde saiz..kalo tak saiz besar, kecik je ade, tgh2 takde..sedih giler..kalau ikutkan, sy mmg dh malas nk cari lg, tp naseb la mr.bie rajin nk melayan sy yg cerewet ni..terus g jusco bkt tinggi..

wahh..same gak mcm kat bkt raja..lg byk choices..naseb jumpe kasut yg bkenan..tadaa..swiss polo warna kuning coklat..suke sgt..lg suke bile mr.bie belanja..thanks dear..


balik tue, time jln2, tnampak starbuck..terus teringat java chip..nyum..nyum..mmandangkan mr.bie tak pernah minum sbelum nie, lepak sat kt starbuck*yg ni sy blanje*..hehe..naseb la, starbuck jenis tutup lmbt..=)

ahad pg2 ira mesej*sebelah bilik je kot*, ajak g carboot sale kat stadium..sori dear, datin tu dh mesej tuition ade 10am nie..next time la ye..9am g bfast ngn mr.bie kat khulafah, time buka pintu kete belakang, tadaaa..nampak rehal yg di idam2 kan..rupanye mr.bie beli mase g solat subuh n dgr ceramah kt sri petaling subuh tue..

suke sgt..thanks dear..dia tau sy dh lame aimed..tp bile fikir bkn priority, sy tak beli2 sampai sekarang..

insyaAllah, pasni sy akan lg rajin mengaji..=)

balik tuition setting tempat tuk letak rehal bru..then kuar lunch dgn puteri..

2.30pm hntar put balik, then terus g tuition kat umah abg..mase ni la mase2 paling kritikal..otak bputar2 mengajar..tengok pic kat bwh..*haruuu*..kalo ngajar sume same standard takpe gak..ish2..jgn merungut dedek, hilang pahala nnti..=)

start 3pm smpai 6.30pm..breaks half an hour tuk mkn spageti kak nisa buat..hehe..naseb la kali ni 3 jam je..=)

sampai blok umah 7pm, teman mr.bie makan kat food court smpai la 8pm..

malam tue baru la rase letihnye..ingat nk tido awal, shutdown laptop pon awal..tp bile dh mesej2..kul 12 gak tido sambil2 fikir..next wiken,gane pulak gayanye..=)



mari tengok zikri mengeja..smart boy..

video

p/s: bersyukur atas segala kurniaan-Nya..