Yusairah Sofiyyah

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, April 14

Alhamdulillah


Alhamdulillah.. Insya'Allah yang ketiga 


Nak kata terkejut tak juga...#ehhh.. 

Cuma macam ambil masa sikit nak terima kenyataan. 

Yusuf 1 tahun, Yusairah 2 tahun 3 bulan.

Yusuf sangat SUPER manja, clingy. Kalau bole nak masuk dalam kain ummi dia la *cries*. Yusairah apa kurangnya, silap sikit terus mudah menangis. 

Memang banyak berkurung dalam rumah jela lepas ni. Mereka masih belum boleh menerima kenyataan..hehe

Lepas urine test ni, esok nya pergi scan kat klinik. Agak membimbangkan sebab kantung baby masih belum nampak. Bila doc cakap tak nampak kantung, i is TRAUMA u.. teringat kes gugur before dapat Yusairah dulu.

Harap2 baby akan membesar dengan sihat, we love u sweetheart *muuahh*

Moga ada rezeki untuk Baby ni nanti.. Aamiin =)


P/S: Doakan yang baik baik sahaja =)

Thursday, March 31

Gambar pertama Yusuf


Mari terobek lagi

Yusuf lahir hari Rabu jam 3.50 pagi camtu  

Yusuf ni susah nak keluar *salah 1 faktor x larat nak teran dah sebab lama sgt dalam LR*, maka dia adalah bayi vacuum.. dah la induced plus lagi vacuum *nangissss*

Disebabkan itu, bila dia keluar je terus kena bawa masuk ICU baby kot sebab cara dia bernafas laju sgt.. tapi sempat juga dapat cium lepas dia dah siap2 dibersihkan

Gambar Yusuf sepanjang kat hospital memang tak ambil langsung. Bukan tak excited, tapi sakit jahitan tu buatkan susah nak bergerak aktif macam bersalin Yusairah dulu *nangis lagi*

Akhirnya dapat bergambar bila dah sampai rumah, lepas landing atas katil =)

Yusuf Harraz... hari pertama di dunia *keluar wad tengah hari rabu tu juga*









Sebijik ummi dia =)

Kalau ingat balik memang tobat nak bersalin lagi.. tp ada rezeki lepas ni lagi, weolls tak tolak u..hahaha

Later!


Thursday, March 3

Sama tapi tak serupa



#shortentry

Memandangkan kelas start kul 5, students pun biasa lambat ptg2 camni.. so terklik folder anak anak manja ummi ni.

Dan tetiba terperasan cara tidur mereka hampir sama utk beberapa kali.

So layan..










For the records... yusuf tidur lagi ganaz dari yusairah.. 

Kadang2 tgh tidur, dia boleh panjat badan kita nak pergi ke side sebelah sana,.

Tu tgh tidur tu, mata pejam.. time jaga lagi la aktif #anaklelaki

Later!


P/S: ummi dia juga tidur sopan =)




Thursday, February 18

Feveret Yusairah


#Shortentry

#kakakbaby

Suke sgt makan/minum cendol plus makan otak-otak

Otak-otak tu dia sekali makan boleh berkeping-keping

Waktu ni bulan 8 tahun lepas, adik tinggal ngan maktok, kite ngedate 2 org je =)

Muka nak kerut lebih kan



Semangkuk tu dia sorang bole habiskan



Love u Yusairah aka #kakakbaby 




Thursday, February 4

YUSUF HARRAZ BIN MATZAINI



Yusuf harini genap 10bulan 24hari, baru la ummi perkenalkan pada donia ini ye nak.

Sian manja ummi ni, baru la dapat interprem dalam blog ummi.

Kakak later ye tunjuk perkembangan, kasi chance adik dulu =)


Perkenalkan our new family members, very super manja one, very clingy one 

Yusuf Harraz Bin Matzaini

Lahir 11/3/2015 pada 3.55am

Berat 3.14 kg
#lagi ringan dari kakak tapi lagi susah nak keluar dari kakak juge *nangis*

Induced boy juga seperti kakak nya, yet ditambah vacuum boy lagi *nangis lagi*

Muka xtau lebih mirip kepada siapa *ummi kot*































WE LOVE U SON




P/S: next kita update pjg sikit ye. next yg xtau bile..hehe

Thursday, January 8

Baby Spa


#terobek time....

Masa ni 8/8/2014... punya la dah lama kan.. masa ni yusairah 7bulan 25hari

Masa datang ni, tak ada orang.. yusairah the only baby... muamuamua.. gambar bawah ni tgh tunggu asst dia sediakan air



Masuk buka baju, pakai pampers yg disediakan.. kasi barang mainan utk bagi dia happy b4 masuk dalam air tu..



Tetapi.... ini budak nangis waaaaaa..

Mood tak baik pulak masa ni kan.. puas entertain tukar2 mainan bagai.. tapi tak jalan..



Masih eeekkk..ekkkkk...ekkkkkk



Last2 surrender... bawa dia keluar dari air, selimut kan.. pergi ke bilik belakang, bf kan dulu

Nasib la lepas tu mood terus baik.. 

Masuk kan dalam air semula tapi tukar pelampung lain



Baru la happy nak main2 kan... geget nak??



Auwwwwww.....



Habis dalam air 20 min, kasi angkat dan ber "massage" pulak... nasib la tak pee pee masa kena urut ni... huhu



Masa ni banyak ambil video... meh letak 1 sebagai kenangan..

video


Sekian tu sahaja, pantas giler buat entry ni.. tak sampai 10 min... 

Later guys!

Sunday, November 16

Balik Sabah


Masih dalam mood #terobek
Tarikh pergi sabah ni 18/9/2014, nak dekat 2 bulan dah
Umur Yusairah masa ni 9m3d

Ni kira 1st flight untuk Yusairah la.. dan 1st time balik since keluar dari perut ummi dia.. huhu

Dan kiranya 1st time juga jumpa datuk, nenek dah pernah jumpa masa umur 2 bulan..

Sementara nak tunggu boleh masuk, jenuh la kejar awek ni berlarian.. kawasan lapang, tu jadi excited terlebih tu.. tolak kerusi, tekan suis kat dinding, kacau org.. 



Reaksi jejak tanah... hahaha



Menghayati bumi sabah..



Hakikatnya tergolek masa berlarian.. hahaha


Kat umah mertua, nset memang sentiasa dalam beg kecuali malam nak tidur, baru belek-belek nset.. maka tiada la gambar.. walaupun main reason balik adalah untuk adik ipar kawin, gambar memang yilekkkss

Tau-tau ada dalam nset ada gambar nak balik semenanjung.. hahaha


Masa memang suntuk, takde jalan-jalan merayap.. pergi sabah khamis, ahad pagi tu dah balik.. next time ye hubby kata nak bawa tengok lembu ala-ala new zealand itu.. hehe

Yusairah masa pergi, tak berapa terkawal.. air asia kan sempit, jenuh gak nak entertain.. tapi masa balik tu, lega selega-lega nya sebab tidur hampir sepanjang perjalanan... errr termasuk mak pak dia... hahaha

Later...