Yusairah Sofiyyah

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, March 28

Law Kana Bainana Al-Habeeb

لو كان بيننا الحبيب | Law Kana Bainana Al-Habeeb


Kalau Kekasih (Nabi) di kalangan kita : لو كان بيننا الحبيب
Akan datang kepada kita yang jauh dan yang dekat : لدينا القاصى والقريب
Dari Taibah sebelum Magrib : من طيبة قبل المغيب
Berkehendakkan dekat dengan Kekasih : طالبا قرب الحبيب

Dengan dekat dengannya hati menjadi tenang : بقربه نفس تطيب
Dan berdoalah kepada Allah, akan dijawabNya : فتدع الله يجيب
Cahayanya mekar takkan padam : انوار طاح لا تغيب
Sampaikanlah pertemuan kami wahai yang Maha Menjawab : بلغنا لقاه يا مجيب

Untukmu kuserahkan diri aku wahai Kekasih : فدتك روحي يا حبيب
Muhammad yang memuliakan orang asing : محمد مكرم الغريب
Dengan dekat denganmu hati menjadi tenang : بقربك الروح تطيب
Wahai rahmat sekelian alam : يا رحمة للعالمين




video




P/S: sangat into it...

Monday, March 26

4th months...

Alhamdulillah..sedar tak sedar, arini genap 4 bulan tarikh pernikahan kami..tapi malam ni la..(^_^)


Sementara boleh kira bulan ni, aku rajin la update by months..kalo dah lebih setahun nanti, aku update by years je..hehe



Dear suami ku..
Moga rumahtangga yang dibina berkekalan hingga hujung nyawa..love u much-much, sayang ketat-ketat..=)



P/S: masih mencari mood writing..

Friday, March 23

Terasa berbaloi


Malam tadi merajinkan diri bawa keje balik umah..

Kunun-kunun nonton tv sambil marking, dalam hati takde la mengharap rajin nak buat..sekali keje jalan hokey, slalu bawa balik umah, ending nye mesti tak bersentuh..haha

Tengah-tengah marking, terjumpa note ni kat answer booklet student..


Sangat terharu..sob..sob..siap 'berlagak' dengan mr.bie yang tengah marking paper gak, tanye dia "student bie ade ke tulis cmni"..hehe, maap lalink, gurau je ye..

Oh..tetiba rasa sangat berbaloi mengajar sem ni..tapi takde la rasa perasan bagus mengajar..

Kalau bagus, mesti semua lulus kan..ni dalam 60 orang, ada sorang sangkut..tapi kalau tengok rekod budak tu memang dah 2 bulan tak masuk kelas, yang pelik test dan final boleh amik lak..bukan setakat kelas aku, nama dia kat kelas lain siap dah kena bar tak boleh masuk exam..aku malas nak bar-bar ni, dah beso kan, bole fikir sendirik..

Eh, bole bebel lak kan..takpela, maybe dia ada masalah yang tak nak orang tau...pe pon, wish u gud luck sem depan..=)

Alhamdulillah, sem ni dah abis, markah semua dah siap, tinggal nak collect markah group lain dari setiap lecturer je..=)




P/S: kadang-kadang terfikir bagaimana nak mengajar dengan baik..

Thursday, March 22

voucher


Ok..pagi-pagi masuk opis rasa nak bebel luahkan rasa yang terpendam dalam hati ni..bukan nak marking paper ko kn..dasar..

Citernye gini..

Last week, daku ade beli voucher groupon..kitorg memang dah lama plan nak coti-coti ke cameron highlands, alang-alang dah dapat email ada hotel murah, main grab je

Tapi yang jadikan masalah bila nak booking tarikh..pandan muke ko dedek, bukan nak pikir panjang-panjang kan..hehe

Bayangkan voucher untuk stay kat hotel tu dah terbeli sebanyak 123..masa aku beli dulu baru dalam 20 lebih sikit gitu, kunun-kunun awal la kan..aku tak expected la pulak dia nak jual sebanyak mungkin..ok tu takpe, hak dia kan

Bila tiba nak booking, hamik ko..wikens bulan 4 dan 5 penuh, tinggal pun bulan 6 nanti..of course la nak wikens, mesti la org keje kan..yang buat haru, voucher tu boleh guna selama 3 bulan shj, means april, mei dan jun..

Ni belum start bulan april, booking wikens dah hampir full..aku dah la dari awal-awal kawin nak g tidur kat cameron ni, lagi nak kena tunggu sampai bulan 6..tak puas hati hokey..meronta-ronta dalam hati ni

Last-last, fikir punya fikir..ok la nak mintak cuti hari jumaat, tidur malam tu, sabtu balik..sebab bila tanya, ada yang hari jumaat full, so bila dapat jumaat tengah bulan 4 kosong, terus cop..

Giler kan nak berebut dengan 123 orang lain hanya untuk 3 bulan sahaja. yang semestinya orang nak stay waktu wikens shj..so, kami dapat la hari jumaat dan sabtu..takpe la dari takde kan..hehe

Tapi yang menambahkan kebengangan aku..tadi bila aku saje-saje check ada ke tak bilik kosong kat hotel tu untuk wikens bulan 4 guna Agoda, ADA ok...mencik giler..

Apa motif hotel tu limit kan untuk pembeli voucher groupon yang beratus orang dah beli tu untuk stay pada waktu dan beberapa bilik yang dah ditetapkan shj..ko nak berniaga buat cara meniaga la kan..had kan pembeli voucher kalau tak nak kasi fully kebebasan..hampeh tul mike ni..

Nasib la aku fikir dah bayar RM250..kalau tak, baik aku booking hotel lain, tambah duit pon takpe asal tak sakit hati..

Hotel yang aku booking ni adalah ..Ye Olde Smokehouse..


Memang nampak unik..tapi tang booking yang sakit hati..emm

Ok la, main menenangkan hati, cukup la bebel di pagi hari ni..dah siap booking dah pun, tinggal nak pergi je nanti..hehe

Senang-senangkan hati, ingat nak g ngan orang tersayang..eceh..hehe




P/S: nak makan strawberry chocolate manyak-manyak..hihihi

Wednesday, March 21

Wordless Wednesday: Happy time..





P/S: saye pakai tudung omak2 yg dipinjam dari kakak..sebab tak jumpa iron..hahaha

Tuesday, March 20

No mood...


Di mana menghilangnye mood marking paper final exam ku..


Setakat ni baru siap 2 soalan, bila makin lama terasa semakin 'bengang' dengan student dan xmo jadi lecturer yang zalim, terus stop..mari sambung esok..

Mau balik regangkan otot tulang belakang...



P/S: tak sabar nak habis sem ni...=)

Saturday, March 17

Semoga Berbahagia...


Tengah godek-godek laptop tadi tetiba terjumpa gambar puteri kawen..

Tetiba sedar..eh, takde entry langsung pasal member sorang ni..nikah dan majlis..

Maka sambil menonton cite wolverine ni, merajinkanlah diri membuat quick entry untuk beliau..hehe

Masa tunang, pilihan warna ke'coklat'an..

Bila nikah u nampak ke'emas'an put...masa ni kami tak kawen lagik, dalam lagi 2 minggu majlis kami..


Oh, beliau bernikah awal dalam sebulan lebih sikit sebelum majlis persandingan, erti kata lain..nikah gantung..naseb la uolls dua duduk berjauhan masa tu..kalo tak, haru menahan diri..hehe

Masa majlis belah perempuan..biru..eh, dengan pasangan pengantin tak berapa nak baru gak masa tuh..=)



Ok la..nak wish selamat pengantin baru dah tak sesuai kot..

Dear Puteri..

Semoga rumahtangga yang dibina berkekalan hingga hujung nyawa disamping zuriat yang soleh dan solehah..amin..=)



P/S: esok pagi mau breakfast luar..rajin ke idak ye..


Friday, March 16

Nando's or Kenny Rogers


Bila petang je lapar, bila petang je terus pikir nak makan apa even waktu koje tak abis lagi..ish2

So tengok apa pilihan untuk kali ini..





Nando's








Atau



Kenny Rogers ROASTERS

 




 


Errrr...honestly aku cakap, aku prefer nando's..maybe sebab sos dia yang mengancam tu kot, pelbagai perisa yang mendebarkan..dan ice lemon tea yang bole refill tu selalu aku gunakan sepenuhnya..hehe

Kelebihan Kenny's pulak, sebab ada 3 sidelines, kalau tak silap la, sebab jarang makan kat sini..selalu layan nando's je..dan ayam dia gumuks banyak isi yoo..cuma sos pakai peket, abis je kuah black paper, terus rasa kering je ayam tu..out terus..

Tapi lain orang, lain citarasa...=)



P/S: Pilih je, makan blum tentu lagi..haha..

selamat ulangtahun pertama...


Alhamdulillah...

Hari ini genap setahun usia blog ini..

Walaupun daku bukan seorang blogger tegar, ikut suka nak update bile..dan walaupun tak ramai yang baca..tapi daku tetap rasa gumbira menyambutnya..

At least suatu hari nanti..anak-anak i bole tengok life mak bapak dia dolu2..hehe..

Selamat Ulang Tahun "n0w and then"..=)


Nak ikutkan ni bukan blog pertama daku, before ni ada blog lain, tapi tak guna dah...kenangan lama tiada guna diingati..i'm hepi with my life now, bersama yang tersayang"...

Paling penting...

Semoga tiada lagi anasir-anasir luar yang tidak berpuas hati, tapi meninggalkan komen macam orang bacul gituh..
Tak puas hati cakap depan lorrr, ni aku tulis pasal besday sendiri pun 'dia' nak sentap..tak paham betul ngan 'orang' macam ni..ntah apa yang dijeleskan..ish2..

Ok2, takmo emo di waktu yang gumbira ni..salam jumaat semua..=)




P/S: tetiba rasa nak tengok cite "7 petala cinta"...

Thursday, March 15

sahutanku...


Disebabkan ira dah main tagged nama ku kat entry dia ni...so, daku akan reveal apa benda yang terkandung dalam beg galas ku..i xde handbeg u, tu yang malu nak tunjuk..haha

Dan disebabkan waktu petang yang borink ni..maka, daku merajinkan diri meng'edit' gambar dan berceloteh sikit..

Mari cekedout..




  1. Handphones:   Disebabkan daku guna 2 nombor, maka wujudlah 2 phones dalam beg ku
  2. Pendrive:   Yang ni memang daku bawak kehulu hilir, sebab kecik kan saiz dia tak tau nak letak mana, so duduk la dalam beg galas shj..dan sebab apa ada tali bagai, sebab before ni dah berkali-kali hilang, saiz kecik, ni kalau jatuh insyaAllah perasan dah..hehe
  3. Dompet:   Benda standard ada bagi perempuan..kalau takde mau berterabur duit dalam beg..
  4. Pen:   Sonang mokcik kalau nak sign autograph nanti..hahahaha
  5. Lip ice:   i bukan jenis pakai gincu, tapi bila dah keluarkan barang baru perasan..eh, mana lipbalm yang takde kaler tu..selalu before guna yang lip ice sheer colour, daku akan sapu lipbalm yang biasa tu..kasi warna pink tak terlalu menyerlah...i kan pemalu..hehe
  6. Perfume:   Ni jarang guna, tinggal sikit sebab dah lama beli..daku sekarang guna perfume paris hilton yang beli masa kawen-kawen dulu..feveret sangat-sangat, cik abang pun suka...auwww
  7. Dalacin T:   Penghapus jerawat ku...tapi bukan selalu guna pun..sebab terlupa ada dalam beg, tu yang jerawat penuh je..hehe
  8. Kain pengelap cermin mata:   Wajib ada..kalau guna kain lain, cermin kabur..
  9. Compact Powder:    Cap Garnier..murah punye lorr...tak tau nape, dari zaman tak ada duit waktu study dulu sampai sekarang dah keje, still beli yang ni..kedekut or jimat??
  10. Penyepit kuku:    Errr, kalau tak sempat kat umah *yang memang selalu lupa bila kat umah*..kat opis aku tibai sepit kuku,apa dulik..hehe
  11. Tisu:     Time makan dan gi toilet senang bila keluar jalan-jalan..toilet opis, tisu tak pernah abis..rajin makcik cleaner tu refill..=)
  12. Kunci-kuncian:   Selalu aku ngn hubby pegang sorang satu kunci kete..kunci umah jarang guna, selalu tukang lap kaki je masuk umah *dasar pemalas*..kunci opis wajib ada..setakat ni alhamdulillah, daku tak pernah guna kad macam cik fazira bila masuk bilik, sebab kalau tertinggal pun, hubby pegang satu spare..tinggal call suruh datang buka je..hehe


Errr..tu je la kot..lepas kawen ni lotion jarang guna, letak atas meja kat opis jadi perhiasan..

Tapi kalau gi klas..penuh beg dengan marker, pemadam papan, pensil box, calculator..semua benda nak masukkan la..i kan lecturer baru, tu yang baik lagi..hehe

Dulu before beli SII, camera memang sentiasa ada dalam beg, maklum la bajet-bajet blogger gitu, asik nak merakam je..tu yang bahu senget-senget lenguh..

Setakat tu je...rahsia ku sekarang rahsia mu..hehe




P/S: saya lapar...

Wednesday, March 14

Friday, March 9

petang jumaat


Apa kaitan entry dengan tajuk petang jumaat..err, maybe sebab buat entry pada petang jumaat kot..haha..

Ok, tak kelakar langsung..nampak sangat memang tengah ngantuk + borink.. sampai merepek-repek..hehe

Motif nak cerita tentang keinginan...

Korang pernah tak, bangun pagi-pagi tetiba ada rasa 'something' then terus bagitau kat hubby sebelah, teringin nak makan itu makan ini..

Tulah yang terjadi pada daku pada minggu lepas-lepas..

Bangun terus rasa nak makan...pizza dengan cheezy lava yang melimpah ruah, cookies famous amos yang mengandungi nuts yang rangup lagi lazat dan jelly-jelly yang sedap dan berjenis-jenis rupa..

Ok..naseb 3 jenis je kan..hehe..dan semua semua itu hanya bole didapati di seberang pulau, Queensbay Mall..terpaksa la mr.bie menunaikan, kalau ikutkan kami selalu ke pulau pada waktu malam, romantik sikit..hehe

Tapi bila dah jadi gitu, terus la plan ke pulau..err, tunggu tengahari, pagi takde bukaknye kedai..

Emmm..tapi bila sampai, bukan makan pizza tapi the manhattan FISH MARKET..giler lari jauh dari keinginan..hehe




Daku bukan penggemar seafood sangat..maybe cepat muak kot, tapi demi yang tersayang, layan je la..dan daku selalu makan bukan banyak pun, tapi kali ni sama-sama membantu melicinkan tray ni..nampak sangat lapo..hehe



Errr...cappucinno yang kecil lagi pahit dan lagi mahal..haha..ni last aku order air ni..



Tetiba lapor..bole tak..
 


Feveret cookies..dah kenyang seafood pon bole masuk lagi tuh..



Then still bole lagi jalan-jalan gi cari jeli yang berjenis-jenis tu..gambar takdak, sebab kat kedai tu bole testing sesuka hati...so, buzy merasa la..hehe

Pastu layan movie...Ghost Rider...giler ngarut cite ni..aku bagi 2/5 bintang je



Dan akhir sekali aktiviti tukar tayar pancit diwaktu hujan renyai-renyai...sampai-sampai kat kereta, tengok tayar dah kempis..haha..kalau aku sorang-sorang ni konpom dah dok calling orang mintak datang rescue..dasar perempuan..


Cik abang tukar tayar, daku tukang ambil gambar aka supporter..hehe

Tapi berbaloi la cik abang ye, sebab dapat jam baru..senyum skit...=)
 


Maka berakhirlah keinginan sepanjang hari sabtu..hanya sedikit kerugian menampal tayar yang bocor..yang lain sangat happy, macam kuar dating ngan pakwe gitu..hehe



P/S: urut badan 6pm...sakit or sedap??

Thursday, March 8

lapar lagi


Time hujan sejuk-sejuk di petang yang dingin, tetiba perut daku berkeroncong lagi..sedangkan baru lepas lunch pukul 1 tadi...apakah???

Pastu bila naik berat, komplen memanjang...apakah??

Dan terus teringat kisah petang semalam, memang tengah lapar bangat, breakfast makan bihun goreng je..

Daku ngn ira memang tau kat bilik hujung tu ada sedia makan-makan, tapi bile dengar macam ramai orang kat luar, terus tak jadi kuar survey..hehe..last-last kami makan biskut senyap-senyap dalam bilik..haha

Lepas tu, bila ira dah balik dating ngn en.tunang, tinggal daku sorang menanda lab report dalam bilik, tiba-tiba ada orang ketuk bilik..


Student: miss, jemput la makan kat sana
Lecturer: takpela, saya pemalu, takpe-takpe..jemput makan..*rasa nak penampo je kan, jual mahal sangat*


Daku pun sambung marking..tup-tup tak lama pintu diketuk lagi..


Student: miss..jemput makan..
Lecturer: wah...baiknye kamu..trimas-trimas..*raso nak penampo lagi*



Nah ko, sepinggan nasi beriani dia hantar ke bilik...



Pucuk dicita ulam mendatang...licin wooo, tapi tinggal tulang ayam la...bila nampak gambar atas, terus lapar berganda time ni...hehe.

Lepas tu bole students lain "ngadu" kat my hubby..student yang hantar makan tu, student feveret daku, siap cakap student tu muka putih ala-ala korea gitu..wahaha..

Maaf adik-adik student yang lain..bukan sebab cute buat jadi student kesayangan..tapi kerajinan dan kesungguhan seseorang tu ye..ahakss..dan paling penting, i tak pilih kasih dan berat sebelah tau..tapi memang diakui, student tu memang bagus pun..hehe

Ok2, test dan lab dah siap tanda..bole shopping dengan tenang esok..=)




P/S: mau urut badan....

Wednesday, March 7

impian hampir melayang


Sangat la sadis bile dapat email suruh check waktu jaga exam, dan tetiba kena waktu daku nak g holiday..

Dan bertambah sadis, mr.bie pun kena pada hari yang sama...haha..gelak beso aku..

Actually sabtu ni daku dan mr.bie akan berangkat g Kuala Kedah untuk naik feri menuju ke Langkawi..dan dah plan untuk bercuti sekali isnin depan..yolah tidur sana 2 malam, means isnin pagi baru balik Penang..tak sempat wooo nak thumb print dan berkejor jaga exam kul 9 pagi tuh..

Dan lagi membuat membuak-buak nak pergi, sekali dengan family i..yuhuuu, dah lama cek tak jumpe abah since bulan 12 tahun lepas..

Chalet pun dah tempah, dan 1st time g Langkawi ngn hubby..hehe

Tapi naseb baik ada cik Fazira, siap umpan nak banjer coklat gitu..hehe..errr, walaupun demand nak yg mahal..haha

Takpela cik ra, asal cek dan hubby dapat jalan pegang-pegang tangan kat pantai bawah ni..



Dan dapat bergambar dengan Abang Gagah Helang kat Dataran..nak buat ala-ala titanic gituh..hehe



Dan naik cable car..daku tak pernah naik...jakun kan..haha



Kami stay kat chalet tepi pantai, bukan hotel tengah bandar macam masa conference sebelum kawen tu..

Harapan ku..

Semoga mr.bie pun dapat cari pengganti yang suka rela seperti daku..errr, ira ko bukan kena paksa rela kan?..hehe

Dan semoga esok proses tukar ganti berjalan dengan lancar di HEA nanti..

Dan semoga siap marking sebanyak 64 lab report sebelum jumaat ni..supaya kami dapat bercuti dengan aman..amin..=)



PS: Jumaat shopping time...

Tuesday, March 6

Airmata keinsafan memadam api neraka


Masa balik dari weeding nana hari tu, betul-betul sampai Penang waktu maghrib..lepas drop ira ngan puang kat autocity, dengarlah kisah-kisah agama kat suria fm..

Selalu memang Ustazah Siti Nor bahyah akan cerita berperingkat-peringkat, means lepas lagu sambung, lepas lagu sambung..tengah khusyuk dengar cerita Nabi Muhammad S.A.W masa hari kiamat, bole kan tetiba cakap.."kita sambung esok....."

Ada sedikit rasa tak puas hati sebenarnya, at least habiskan la satu kisah terus..macam tu cara suria fm nak tarik pendengar rupanya..

Lepas tu memang aku dah pasang niat.."tak semestinya esok waktu maghrib aku ada duduk dalam kereta nak tunggu sambungan cerita, kat rumah takdenya nak buka radio..baik google sendiri"

Dan akhirnya..pagi ni baru teringat semula kisah tu..dan Alhamdulillah, jumpe..=)




Sumber: Wali Allah


Dikutip dari 1001 kisah teladan.

Rasulullah S.A.W telah bersabda, “Bahwa tidak akan masuk neraka orang menangis karena takut kepada Allah sehingga ada air susu kembali ke tempat asalnya.”

Dalam sebuah kitab Daqa’iqul Akhbar menerangkan bahwa akan didatangkan seorang hamba pada hari kiamat nanti, dan sangat beratlah timbangan kejahatannya, dan telah diperintahkan untuk dimasukkan ke dalam neraka. Maka salah satu daripada rambut-rambut matanya berkata, “Wahai Tuhanku, Rasul Engkau Nabi Muhammad S.A.W telah bersabda, barang siapa yang menangis karena takut kepada Allah S.W.T, maka Allah mengharamkan matanya itu ke neraka dan sesungguhnya aku menangis karena amat takut
kepada-Mu.”

Akhirnya Allah S.W.T mengampuni hamba itu dan menyelamatkannya dari api neraka dengan berkat sehelai rambut yang pernah menangis karena takut kepada Allah S.W.T. Malaikat Jibril A.S mengumumkan, telah selamat Fulan bin Fulan sebab sehelai rambut.”

Dalam sebuah kitab lain, Bidayatul-Hidayah, diceritakan bahwa pada hari kiamat nanti, akan didatangkan neraka jahanam dengan mengeluarkan suaranya, suara nyala api yang sangat dahsyat gemuruhnya, hingga semua umat menjadi berlutut karena tak sanggup menahan ketakutannya.

Allah S.W.T berfirman, “Kamu lihat (pada hari itu) setiap umat berlutut (yakni merangkak pada lututnya). Tiap-tiap umat diseru kepada buku amalannya. (Dikatakan kepadanya) Pada hari ini kamu dibalasi menurut apa-apa yang telah kau kerjakan.” (Surah al-Jatsiyah ayat 2)

Ketika mereka menghampiri neraka, mereka mendengar gemuruh api neraka yang suaranya sudah dapat mulai didengar sejarak 500 tahun perjalanan. Pada waktu itu, akan berkata setiap orang, bahkan para nabi sekalipun akan berucap, “Diriku, diriku (selamatkanlah diriku Ya Allah), kecuali hanya seorang nabi saja yang akan berkata, “Umatku, umatku.”

Beliau ialah junjungan besar kita Nabi Muhammad S.A.W. Pada masa itu akan keluarlah api neraka jahim seperti gunung-gunung, umat Nabi Muhammad berusaha menghalanginya dengan berkata, “Wahai api! Demi hak orang-orang yang solat, demi hak orang-orang yang ahli sedekah, demi hak orang-orang yang khusyuk, demi hak orang-orang yang berpuasa, supaya engkau kembali.”

Walaupun dikata demikian, api neraka itu tetap tidak segera kembali, lalu malaikat Jibril berkata, “Sesungguhnya api neraka itu menuju kepada umat Muhammad S.A.W”

Kemudian Jibril membawa semangkuk air dan Rasulullah meraihnya. Berkata Jibril A.S. “Wahai Rasulullah, ambillah air ini dan siramkanlah kepadanya.” Lalu Baginda mengambil dan menyiramkannya pada api itu, maka padamlah api itu. Setelah itu Rasulullah S.A.W pun bertanya kepada Jibril A.S. “Wahai Jibril, Apakah air itu?” Maka Jibril berkata, “Itulah air mata orang durhaka di kalangan umatmu yang menangis karena takut kepada Allah S.W.T. Sekarang aku diperintahkan untuk memberikannya kepadamu agar engkau menyiramkan pada api itu.” Maka padamlah api itu dengan izin Allah S.W.T.

Telah bersabda Rasulullah S.A.W, ” Ya Allah anugerahilah kepada kami dua buah mata yang menangis karena takut kepada-Mu, sebelum tidak ada lagi air mata.”





P/S: tetiba rasa nak bukak stesyen radio sendiri..bole x..hehehe

Monday, March 5

Selamat Pengantin Baru nana...

Alhamdulillah..dah lepas lunch baru bole update blog semule..gile awal lunch..sebab, nanti ada je rasa macam tak kena..baik la daku angkat kaki gi makan kat bumbung kuning, tempat yang murah & sedap..

Ok2, tujuan entry untuk majlis perkahwinan nana & wafi..

SELAMAT PENGANTIN BARU NANA & WAFI..

U olls nampak berseri gitu..

Pic ni cilok dari fb ira

Semalam bajet nak anto gambar nana kawen kat sal, tp disebabkan nset daku ni 'canggih' sangat, sekali anto gambor nak dekat 10 hinggit melayang..daku pass kat ira send kat sal, tapi keep failing lak..tak pe aku update kat blog je..hehe

Disebabkan juge kamera tak ada, maka kualiti gambar tak berapa nak elok..tapi bole la dari takde kan..

Oh nana..u look slim gituh..



Geng-geng bilik siswazah..



Oh..gadis-gadis single & gadis-gadis bini orang..errkk, ayat tak leh blah..hahaha..*Bush u look chubby yang comei*
 


Yeahhh..dapat gambar ngn hubby with pengantin gorjes..



Ni goodies bag..punye tak sempat nak amik gambar semalam, sampai ke opis aku bawak..hahaha



Cute dan sangat kreatif...=)



Buat Farhana dan Fadhlul..
Semoga berbahagia selalu dan semoga berkekalan hingga ke anak cucu dan akhir hayat..=)



P/S: muka terasa panas lagi hasil mengadap matahari balik dari shah alam ke penang..jom sambung marking paper..=)

hepi bezday ira....


Banyaknye entry tertunggak..malaih melanda diri..

Daku ni jenis, bila ada keje berlambak, terus jadi tak tau nk buat yang mana dulu..dan last2 aku tinggal semua..hahaha..

Mari tengok first entry untuk pagi isnin yang hening ni..hehe


HEPI BEZDAY IRA...yang ke tuttt..=)



Besday dak kecik ni 27/2 sebenarnya, tapi lambat post sebab kawan dia ni asik tangguh nak update blog..sori ira..

Sempena besday u yang terakhir bergelar anak dara, i nak wish..

Semoga panjang umur, murah rezeki, semua impian tercapai, menjadi isteri yang solehah*soon*, dapat siapkan master secepatnye *doakan i juge ye*, dapat terus kerje kat UiTM Penang *bole temankan i*, dan may ALLAH bless u dear..=)

Alhamdulillah, tahun ni masih berkemampuan nak banjer dak kecik ni kek..err, dan pizza..

Sebab dia besday gurl, aku suruh dia pilih..



Tapi last2, aku gak yang pilih..hahaha..

Kek SR kat sebelah tu,1 untuk ira, 1 semestinya untuk aku..saje nak nyebok kan..hehe




Eh, tetiba pasangan ni nak interframe skali..=)



Ok ira..hopefully, next year still berkesempatan celebrate ngan u..before we olls larik ke JB..hehe



P/S: tetiba rindu padang hijau...