Yusairah Sofiyyah

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, October 31

Nak sihat


Semalam lepas dapat saranan dari perunding kesihatan special dari klang, terus bedesup pergi Jusco..berkobar terus.



Tapi Prunes bekas kuning macam yang dikatakan tak jumpa, tengok petang ni camne, akan ku teruskan pencarian..

Dan kurma tak beli lagi..semalam petang hujan, tak bole nak singgah pasar malam, aku cuma suka kurma kering Mariami, so tunggu pasar malam mali jugak

Beberapa minggu lepas, kami dah tukar ke beras perang..setakat ni masih nak sesuaikan anak tekak untuk menerima..




Misi petang ni..sambil beli lauk..nak cari kurma + buah2an

Mari mengamalkan pemakanan yang sihat..tapi bersenam still malas lagi..gane tuh..










Monday, October 22

Jatuh yang mendayu...



Jatuh by Liyana Fizi


Seketika ku terfikir
Perasaan yang tiba semalam
Jangan pernah mengasingkanku
Daripada damai pelukan

Terhenti nafasku berlari
Dibelai lembut seindah mimpi
Berlagu berbisik hati mu
Semulajadinya aku jatuh

Beginikah rasanya kasih
Yang tiada kacau keraguan
Terkunci mata mu mencari
Berkata aku lah yang dinanti

Berlagu berbisik hati mu
Seketika ku terfikir
Perasaan yang tiba semalam
Jangan pernah mengasingkanku
Daripada damai pelukan

Terhenti nafasku berlari
Dibelai lembut seindah mimpi
Berlagu berbisik hati mu
Semulajadinya aku jatuh

Beginikah rasanya kasih
Yang tiada kacau keraguan
Terkunci mata mu mencari
Berkata aku lah yang dinanti

Berlagu berbisik hati mu
Semulajadinya kamu jatuh

Tak ku mampu tak ku mampu
Tak ku mampu tak ku mampu
Tak ku mampu tak ku mampu
Tak ku mampu tak ku mampu

Tidur
Terhenti nafasku berlari
Berkata aku lah yang dinanti
Berlagu berbisik hati ku
Semulajadinya aku jatuh

Tak ku mampu tak ku mampu
Tak ku mampu tak ku mampu
Tak ku mampu
Semulajadinya kamu jatuh

Tak ku mampu tak ku mampu
Tak ku mampu tak ku mampu
Tak ku mampu tak ku mampu
Tak ku mampu tak ku mampu

Tidur
Terhenti nafasku berlari
Berkata aku lah yang dinanti
Berlagu berbisik hati ku
Semulajadinya aku jatuh

Tak ku mampu tak ku mampu
Tak ku mampu tak ku mampu
Tak ku mampu


video



Tetiba feeling terlebih...very da sweet punye lagu ini..

Ni semua gara-gara tengok cite aku, dia dan tong sampah....





P/S: bie, love u...=)

Thursday, October 18

Dugaan Oktober


Alhamdulillah..pagi tadi settle 1 big thing kami..lega-seleganya..Alhamdulillah...=)

Yang ke-2..case yang kat bawah ni memang tak settle lagi..setakat ni documents sume dah hantar, tengah process lagi..diorg dah puas hati nanti baru panggil masuk bengkel, then kami "kaki patah"..nasib ada motor BKK..=)



Yang ke-3 pun penting juga...eh, pada aku sangat penting la..tapi masih di peringkat awal..minta-minta dipermudahkan..Aamiin..=)




P/S: semua case memerlukan duit..tapi anggap la sebagai dugaan...

Monday, October 15

Aku Terima Nikahnya...


Ok...semalam kami dah pergi tengok cite ni




Beria-ria aku nak tengok..opsss, i tak minat sangat AP ni..tengok pun sebab ND, cute molek gitu..

Tengok thriller "giler ko thriller, trailer la, mne de bunuh2 dalam ni..hihi"..., nampak macam feeling sesangat..tapi bila tengok, jadi macam "something goes wrong somewhere"..ntah betul ke tak aku cakap ni..

Tapi memang kenyataannya..

Jalan cerita ada yang kurang membuatkan ND nangis pun aku tak kesian..camne tuh..

Masuk-masuk panggung, kebanyakkannya perempuan yg bertudung...oh, ni mesti tempias cite "tentang dhia"...nasib sebelah mr.bie, datang 2 jejaka yang datang together2..ok lalink, means u're not "alone"..hehehe 

Walaupun i dah kawen, datang tengok ngan hubby...tapi kebanyakkan adegan dalam cite ni buat i terasa terlampau malu, sampaikan rasa.."eeee, cepat la datang part sedih"..bole?








Hah gitu semua...dah asyik peluk-peluk, raba-raba, gesel-gesel hidung..tak ke rasa "eerrrrkkkkkk"..kalo laki aku blakon ni mau aku oppa gangnam style pompuan ni..nasib laki i lecturer kan, bukan pelakon..hahaha, bajet giler..

Maybe dalam panggung tu ada org nangis, leleh airmata, hembus hingus slowly...cuma aku yang tak perasan..hehe

Ok..overall kasi 3/5 aje..sayang jalan cerita tak menarik sangat..pada aku la, lain orang lain citarasa..=)







P/S: kecewa...Movie Hotel Transylvania pun tak menarik...tengok semata-mata sebab selena gomez hokey..hehe

Wednesday, October 10

Freezing....




Silap percaturan..bajet lepas lunch opis akan jadi panas sesangat..ni sape buka aircond ntah, sejuk giler...nak pergi menapak tutup aircond malas...maka setelah berjam, 1 venti ni pon x abis2...selalu laju...

Improvement...selalu time sejuk tangan automatically akan diletak dibawah b*t*t, kali ni bawah jaket..sopan sikit tengok..hehe

Nama sape??..laju je bagi nama sendiri, tapi org lain bayar..siap ckp.."kek ni nampak sedap sangat"..nasib dibalas.."ok, amik je"..pastu jenuh dengar..baju ni dulu ayg pakai longgar kat sini kat situ..dh diri sendiri tak reti nak control makan, dapat hubby jenis melayan, lagi la mencanak-canak naik berat badan..

Dah aim...sebelum akhir tahun ni...nak treadmill kat umah...hihihi...bukan utk aku je, ngn mr.bie sekali..sian dia asyik kena tegur badan berisi je..kalo org yang jarang nampak tegur, bole terima lagi..ni yg selalu nampak pon cakap benda yang sama..means obiyes giler la tu kan..

Takpe bie, dah ada treadmill..kite lari selari-larinya ye..hehehe

Ok..lari topik..patut tajuk bukan kesejukkan tapi berat badan..daaaa..




P/S: kereta oh kereta...